Koira hyötyy raakaruokinnasta

Koira hyötyy raakaruokinnasta - kypsentäminen korkeassa lämpötilassa tuhoaa lihojen ja elimien tärkeät luonnolliset aminohapot

Raakaruokinta on yleistynyt viime vuosina merkittävästi ja myös useat tutkimukset puoltavat raakaruokinnan etuja.

Ravinto vaikuttaa koiran elimistöön laaja-alaisesti. Koira tarvitsee ruokaa päivittäiseen energiantarpeeseen ja aktiivisuuteen, mutta se vaikuttaa myös kokonaisvaltaisesti fyysiseen terveyteen ja henkiseen hyvinvointiin. Ravitsemusongelmat alkavat nopeasti näkyä erilaisina puutostiloina ja oireina, mistä syystä on tärkeää, että koiran syömä ruoka on mahdollisimman laadukasta sekä tukee koiran lajityypillistä ruokavaliota.

Miksi raakaruoka on tärkeää koiran terveydelle?

Koiraa ei ole suunniteltu syömään pitkälle prosessoituja ruokia, vaan koira on pohjimmiltaan lihansyöjä. Raa’asta lihasta tarvittavat ravintoaineet pääsevät imeytymään parhaiten koiran lyhyessä suolistossa. Sen sijaan hiilihydraatteja eli viljaa koira ei juurikaan tarvitse. Tästä syystä moni koira hyötyykin merkittävästi raakaruokinnasta.

Raakaruokavalio koostuu monipuolisista 100 % luonnollisista aineksista, johon kuuluvat erilaiset lihat, sisäelimet, luut sekä kasvikset ja hedelmät. Tällä jäljitellään koiran syntyperäistä ruokavaliota lihansyöjänä (eli sitä, mitä koira söisi saaliseläimen kehosta ja vatsalaukun sisällöstä) niin pitkälle kuin mahdollista.

Raakaruoan etuna on, että raaka-aineita on prosessoitu mahdollisimman vähän, jolloin myös ravintoaineet säilyvät paremmin, koska kypsentäminen ja teollinen valmistus tuhoaa ison osan hyödynnettävissä olevista ravintoaineista, hyvistä bakteereista ja entsyymeistä.

Koira hyötyy raakaruokinnasta

Koira tarvitsee ruoasta monipuolisesti erilaisia ravintoaineita.

Lajityypillinen ruokavalio auttaa moneen vaivaan

Raakaruokinnasta on tehty viime vuosina paljon tutkimuksia. Helsingin yliopistossa toimiva riippumaton koirien ravintoa ja terveyttä tutkiva DogRisk-tutkimusryhmä on yksi raakaruokinnan vaikutuksia tutkiva taho, jonka tutkimukset ovat osoittaneet, että lajityypillisellä ruokavaliolla on paljon myönteisiä vaikutuksia koirien terveyteen.

Jo 20 % lisäys raakaruokaa koiran ruokavalioon vaikutti sen terveyteen positiivisesti. Kypsentämätön raakapohjainen ruoka, joka sisälsi lihaa, raakoja vihanneksia ja marjoja, vähensivät koiran atopioita ja allergioita, kun taas perinteiset kuivamuonat lisäsivät näiden riskiä. Lisäksi raakaruoan tutkimukset ovat osoittaneet suotuisia vaikutuksia myös mm. koirien nivelten kuntoon, kasvuongelmiin sekä yleiskuntoon. 

Raakaruoan etuna ovat esimerkiksi:

• Kiiltävä turkki ja terveempi iho
• Parempi vireystila ja enemmän energiaa
• Kiinteämmät ulosteet
• Puhtaammat korvat
• Parempi ruokahalu
• Painonhallinta
• Terveemmät hampaat ja paremman hajuinen hengitys

Koiran tarvitsemat ravintoaineet

Koira tarvitsee ruoasta monipuolisesti erilaisia ravintoaineita, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti kehon eri toimintoihin ja koiran hyvinvointiin.

Koira tarvitsee ravinnosta riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten B-, A-, D- , E- ja K-vitamiineja sekä kalsiumia ja fosforia. Rasva on tärkeä ravintoaine ja energianlähde, josta koira saa myös tärkeitä välttämättömiä rasvahappoja, joita koiran elimistö ei pysty itse valmistamaan. Kuidut ovat tärkeitä ruoan kululle suolistossa ja lisäksi koira tarvitsee proteiineja.

Aminohappojen merkitys koiran ruokinnassa

Koiran elimistön eri kudokset rakentuvat hyvin pitkälti proteiineista, jotka koostuvat aminohapoista. Tästä syystä aminohapoilla on tärkeä rooli koiran elimistön kannalta eikä ilman proteiineja voi tulla toimeen. Aminohappoja on 21 erilaista, joista välttämättömiä aminohappoja on kymmenen: arginiini, fenyylialaniini, histidiini, isoleusiini, leusiini, lysiini, metioniini, treoniini, tryptofaani ja valiini.

Koira ei pysty itse muodostamaan välttämättömiä aminohappoja elimistössään, joten se tarvitsee niitä ravinnosta tietyn määrän päivittäin. Välttämättömät aminohapot ovat tärkeitä, sillä niitä ei voi varastoida elimistöön ja jos niitä ei saa ravinnosta, niin ei muitakaan aminohappoja pystytä valmistamaan.

Korkeassa lämpötilassa kypsentäminen tuhoaa paljon tärkeitä aminohappoja, mikä tekee raakaruoasta paremman vaihtoehdon, jossa aminohapot ovat luonnollisessa muodossaan ja parhaiten elimistön hyödynnettävissä.

Pala on luonnollinen ja helppo vaihtoehto koiran raakaruokintaan

Pala on kehitetty yhteistyössä DogRisk-tutkimusryhmän kanssa vastaamaan raakaruokinnan tarpeita nappulamuodossa.

Pala valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ilmakuivaamalla, jotta kaikki koiralle tärkeät ravintoaineet säilyvät tallessa. Tuotteet sisältävät vähintään 82 % lihaa ja kalaa, kasviksia, marjoja sekä luonnon omia tehoaineita, ilman viljoja, lisä-, tai säilöntäaineita.

Rakenteeltaan Pala on kuin kuivamuona, joten se säilyy huoneenlämmössä ja sopii sellaisenaan ruoaksi, makupalaksi tai reissuevääksi.

Pala on helppo ja turvallinen tapa taata, että koira saa kaiken tarvitsemansa oikeassa muodossa - ilman sotkua.

Osta Palaa

 

Osta Palaa